Ingrediënten:
2 grote zoete aardappelen
2 grote gewone aardappelen
Courgette
Halve rode paprika
Klein handje pompoenpitten
Klein handje zonnebloempitten
5 gedroogde abrikozen
150 ml. Kokosmelk
Verse gember
Flinke Scheut olijfolie
1 eetlepel SpiceM India

Om dit gerecht naast heel lekker ook heel mooi te maken is het wel heel tof om een spiraalsnijder te gebruiken. Vandaar dat dit gerecht pas aan het einde van de challenge is geplaatst.
Als je geen spiraalsnijder hebt en deze ook niet wil kopen (echt goedkoop bij bijvoorbeeld Blokker en vast ook op bol.com bijvoorbeeld) dan kun je ook kleine dobbelsteentjes snijden. Snij of spiralize de geschilde aardappels, geschilde zoete aardappels en gewassen courgette.

Rasp wat verse gember over de noodles of blokjes (niet te veel, want gember is sterk en in de SpiceM India zit ook nog wat gember). Snij snel de halve paprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de gedroogde abrikozen. Doe deze in een klein schaaltje met de pompoenpitten en zonnebloempitten. Zet de kokosmelk in de buurt van het fornuis. Zet de wok op hoog vuur en doe een scheutje olijfolie in de wok. Roerbak de noodles in de hete olie (niet te lang wachten nadat de olie in de hete pan zit, anders krijg je vlam in de wok!).
Ik vind het makkelijk om de noodles met een tang door de wok te bewegen zodat je de noodles niet kapot maakt. Blijf continu de noodles door de wok bewegen en voeg na ongeveer 3 minuten de kruidenmix toe. Roer ook na het toevoegen de noodles goed door de pan. Na 1 minuut voeg je de kokosmelk aan de noodles toe. Roer direct na het toevoegen ook de kokosmelk goed door de noodles en de olie. Zet het vuur iets lager.
Blijf dit doen totdat de aardappels beetgaar zijn en de kokosmelk ingekookt is totdat er nog iets vocht over is. Verdeel dan de noodles over de borden en doe er wat paprika, gedroogde abrikoos, pompoenpitten en zonnebloempitten over.

Als je met stokjes kunt eten zeker doen, dit maakt het gerecht nog lekkerder! सुख भोजन