Wat heb je nodig voor 1 lekkere kwarktaart;

springvorm van ongeveer 24cm. doorsnee
bakpapier
oven voorverwarmen op 160 graden
mixer
blender

Ingredienten;
400 gram amandelmeel
1 halve eetlepel SpiceMSWEET!
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels olijfolie of oliemix (die verhit kan worden)
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel honing of ahornsiroop voor de bodem en naar smaak in de vulling (ik doe daar zelf geen honing in doordat het fruit al veel zoet geeft aan de taart, maar dit is voor iedereen anders)

250 gram fruit naar keuze (let op dat sommige fruitsoorten kunnen zorgen dat de vulling niet goed opstijft, deze dien je eerst te blancheren, denk aan kiwi, ananas en citrusfruit)
300 gram kwark of yoghurt (of lactosevrije variant op yoghurt indien gewenst)
5 plakjes gelatine, agar agar of gelatinepoeder naar verhouding

Zet de oven aan op 160 graden om voor te verwarmen.
Begin met het klaarmaken van de bodem. Doe de amandelmeel, eieren, bakpoeder, olijfolie, sesamzaad, eetlepel olijfolie in de mixer en mix dit gedurende 1 minuut op lage stand en daarna 1 minuut op wat hogere stand. Leg ondertussen bakpapier in de springvorm en vet met een kwastje de rand van de springvorm in. Doe de bodem in de springvorm en strijk deze glad met een lepel die met warm water is verwarmd.
Zet de springvorm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Ga af en toe kijken of de bodem een beetje omhoog komt en bruin wordt.

Terwijl de bodem in de oven staat even lekker wat anders gaan doen! Zodra de bodem uit de oven gehaald kan worden moet je deze goed laten afkoelen (tot in ieder geval 20 graden, daarna kun je hem in de koelkast verder afkoelen).

Doe het fruit in de blender met 200 gram yoghurt en eventueel de honing en maak hier een gladde vulling van. Los de gelatine op in water of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de overige yoghurt in een sauspannetje en verwarm deze langzaam op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit na 5 minuten weken en roer deze door de warme yoghurt totdat dit een gladde creme is. Zodra dit helemaal is opgelost roer je dit door het vruchtenyoghurtmengsel. Giet dit mengsel snel erna in de springvorm en strijk deze glad. Garneer de taart zodra deze even in koelkast staat of bij het aansnijden met fruit of munt.

Geniet van dit heerlijke stukje taart!