Wij zijn inmiddels groot fan van de kruiden van SpiceM en gebruikten voor dit recept de Marokkaanse variant. Wat een heerlijkheid om een kruidenmix te hebben zonder allerlei onnodige toevoegingen, we like!

Bereidingstijd: 40 min incl. oventijd

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 150 gram kipfilet of een bakje vegetarische kipstukjes
  • 2 tl SpiceM kruiden of je eigen variant

Voor de dressing:

  • ½ avocado
  • 100 gram magere kwark
  • sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Paprikapoeder, naar smaak

Nodig: staafmixer of blender

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de aubergine doormidden en maak met een mes ruitjes in het vruchtvlees. Je snijdt het vruchtvlees in. Daarna besmeer je de aubergines met een kwastje met olijfolie en bestrooi je ze met peper en zout. Leg de aubergines 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Snijd ondertussen de kip, ui, tomaat en paprika in blokjes. Bak de ui even aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg na twee minuten de kip toe en roer goed door. Bak de kip even mee en voeg daarna de overige groenten samen met de kruiden toe. Roer goed door en bak tot de kip gaat wordt.

  4. Als de kip gaar is voeg je de tomatenpuree toe en zet je het vuur laag.

  5. Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees eruit. Snijdt het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de kip. Roer goed door en vul vervolgens de aubergines met het mengsel. Zet nog even 5 tot 7 minuten terug in de oven zodat de smaken goed intrekken.

  6. Maak nu de dressing door de ingrediënten te pureren met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Serveer de aubergine met de dressing