Ingredi├źnten:

Mexicaanse roerbakmix
1 sjalotje
1 groene paprika
150 gram bruine bonen
250-350 gram Kleine krieltjes (afhankelijk van hoe groot de eters zijn)
Klein blikje mais
SpiceM Mexico 2 eetlepels
Scheutje olijfolie voor het roerbakken
Als je zin hebt in lekker spicy, gebruik dan ook een paar chilies van SpiceM UP!
Eventueel geraspte kaas

Het is vrijdag en dan wil het bij mij nog wel eens gebeuren dat ik een beetje moe ben van het overal op tijd komen met mijn gezin, de meestal volle werkweek, het runnen van de webshop, sporten en het studeren. Dan vind ik het persoonlijk wel fijn om iets simpels maar lekkers in elkaar te kunnen draaien binnen een paar minuten. Nou, dan is dit recept echt perfect.
Het enige wat wel belangrijk is, is het alvast in water laten weken van de bruine bonen. Doe dit 8 uur ongeveer voordat je begint met koken. Op de verpakking van de bonen (in zak, niet die in pot, hier zit veel zout in) staat hoeveel water je moet gebruiken ten opzichte van de grammen bonen.
Zodra je start met koken, de bonen uit laten lekken totdat je nog ongeveer 100 ml. Vocht over hebt. Snij het sjalotje in kleine stukken, net als de groene paprika. Laat de mais uitlekken bij de bonen en zet alles klaar bij het fornuis.

Roerbak de roerbakgroente, de krieltjes het sjalotje en de groene paprika op hoog vuur. Voeg zodra de groente is ingekookt en de krieltjes lekker gebakken zijn 1 eetlepel kruidenmix toe en zet het vuur lager. Roer dit door de krieltjes en groente heen en voeg de mais en de bonen met het bonenvocht toe. Weer goed roeren en even iets inkoken. Op het laatst de laatste eetlepel SpiceM Mexico toe voegen en de chilies als je houdt van pittig! Hou je niet per se van pittig, maar wel van kaas, doe er dan lekker wat geraspte kaas over want dat is wel echt heerlijk.