Ingrediënten:
300 gram broccoli aan roosjes
1 sjalotje
150 gram doperwten
3 eieren
Eetlepel zonnebloempitten
Eetlepel pompoenpitten
Blikje tonijn (tonijnstukken in olijfolie)
Scheutje olijfolie
Theelepel mosterd
2 Theelepels honing
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel SpiceM Frankrijk

Verwarm de oven voor op heteluchtstand 110 graden. Snij de broccoli en roerbak deze samen met het gesneden sjalotje en de 150 gram doperwten op hoog vuur. Gebruik voor het roerbakken de olijfolie die in het blikje tonijn zit. Roer na het roerbakken (ongeveer 3 a 4 minuten de tonijn door de groentes en doe dit in een ovenschaal. Roer ¾ van de kruidenmix door de groentes. Geniet even van de heerlijke geur van de kruiden. Zorg dat de olijfolie van de tonijn goed overal in de schaal zit zodat er geen groentes aanbakken. Rooster de groentes in de oven en roer om de 5 minuten om, rooster de groentes 15 minuten totdat de broccoli beetgaar is. (Als je af en toe proeft vanaf 15 minuten, dan weet je zeker dat de bite goed is.)

Ondertussen mix je de rest van de kruidenmix met de geklutste eieren, de zonnebloempitten, pompoenpitten en de geraspte kaas. Meng alles goed en zet een pan op hoog vuur. Doe een scheutje olijfolie in de pan en giet de helft van het mengsel in de pan. Bak de omelet aan twee kanten lichtbruin. Zodra de omelet klaar is leg je deze tussen 2 diepe borden zodat deze warm blijft. Nu giet je de rest van het mengsel in de pan en bak je op dezelfde manier nog een omelet. Haal de ovenschaal uit de oven. Roer de mosterd en honing door elkaar in een schaaltje en vervolgens door de groentenmix. Schep wat groentemix in de omeletten en strooi indien je dit lekker vindt wat geraspte kaas over de groente. Klap de omelet zacht dicht en zet de omeletten op tafel. Laatste stap; waan je in de lavendelvelden van Frankrijk!

Bon appetit!